Как работи коучингът?

Може би все още се чудиш как работи коучингът и дали да работиш с коуч е най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си. Може би просто искаш съвет какво да направиш с живота или бизнеса си, или времето отдавна те е притиснало и търсиш бързи решения. Това е напълно нормално. Много хора търсят вълшебното хапче за всички проблеми. Но аз не съм тук за да те съдя. Тук съм, за да ти помогна. Да се превърнеш в по-добрата версия на теб самия. Да станеш този човек, който винаги си искал да бъдеш. И тази позитивна и прекрасна трансформация да докосне всичко около теб – семейството ти, бизнеса ти, екипът ти. Целият ти свят.

Коучингът е процес, 

в който изследваме твоите ценности, убеждения и ресурсите, които притежаваш, за да можеш да поемеш обратно контрола върху живота си и решенията, които взимаш. За да можеш правилно да поставяш и постигаш своите цели. Ако усещаш, за има още какво да дадеш на света и на себе си, ако осъзнаваш, че правилното време е сега и ти си готов на тази промяна – то тогава коучингът е най-доброто, което можеш да направиш за себе си. 

как работи коучингът
как работи коучингът
как работи коучингът

Знаеш ли кое е това, което хората дават с огромно удоволствие всеки път, когато им се удаде възможност? Съвети. За щастие, ние – хората, следваме само много малък процент от съветите, които получаваме. В противен случай светът щеше да бъде пълна каша. В коучинг процеса, вместо да ти се дават съвети, ти се задават въпроси. Основното вярване на онтологичния коучинг е, че клиентът има цялото знание, ресурси и сила, за да постигне целите си, да живее удовлетворяващ живот и да има успешен бизнес.

Вярвам, че си запознат с този популярен израз: „Животът започва там, където свършва зоната ти на комфорт“. Колкото и да ми се иска да я нарека „неподвижна“ или „статична“ зона – да – ще има много работа, която да свършиш със себе си. Много предизвикателства, които да приемеш, много битки, които да проведеш. И наред с това – много победи, които да празнуваш. 

Понякога ще ти става трудно – няма да знаеш отговорите на въпросите; предизвикателствата ще изглеждат непосилни и осъзнаванията, които имаш може да те разтърсят. Но ти ще усещаш подкрепа постоянно. Коучингът има силата да създава безопасна, неосъдителна и недирективна атмосфера, за да можеш да експериментираш, откриваш и повишаваш собствената си осъзнатост до неподозирани до момента нива. Ще имаш своето собствено пространство, за да създадеш живота, който винаги си искал.